Experter inom teambuilding och gamification

Vi använder gamification i vår teambuilding och våra utbildningar

Våra metoder

Låt oss spela ett spel!

År 2021 är det mer aktuellt än någonsin att applicera gamification på arbetsplatsen. Målet är att förhöja både företagets tillvaro och resultat genom att utveckla upplevelsen med element från spelvärlden, och på så sätt förhöja företagets produktivitet och de anställdas motivation.

Vad är gamification?

Och hur används det?

Gamification kan se ut på olika sätt. Många känner till att man får belöningar för rätt beteende - precis som du får när du spelar ett spel. 

  • Samla poäng
  • Gå upp i level
  • Scoreboards
  • Progress bars
  • Badges
Gamification

Alla exempel ovan är de mest vanliga gamificationelement som chefer runt hela landet applicerar först på sina anställda. Men de motiverar bara en limiterad del av spelartyper under begränsade omständigheter och täcker inte helt vad gamification egentligen är. Gamification är så mycket mer.

 

Varför gillar vi att spela spel?

Det är så många element i spel som ger oss tillfredställelse. Vi njuter av allt ifrån de olika färgerna, kompositionen av användargränssnittet och den inlevelsefulla grafiken till själva upplevelsen med det spännande utforskandet, den medryckande storyn och de dramatiska striderna. När vi spelar spel ger upplevelsen oss konstanta små belöningar som håller vår hjärna underhålld och alert.

Vinna och levla up ger oss en känsla av bedrift, när vi spelar med andra känner vi oss del av ett community, när vi hittar en ny värld känner vi oss tillfredställda och när vi slåss mot den sista bossen upplever vi spänning.

Vi kan gå igenom, ilska, förväntan, avund och intensivt fokus och fly från verkligheten timmar i taget.

 

De olika speltyperna

Att spela spel är kul, men det behöver vara rätt spel. Ifall du introducerar ett skjutspel till en person som inte gillar våld utan föredrar att designa höghus kommer hen sannolikt känner mer stress från situationen än glädje.

Ifall du får en person som endast gillar att döda saker ta hand om din farm i Farmville så kommer den personen förmodligen bli väldigt uttråkad.

Vi är alla olika.

De som motiveras av att gå upp i level, utvecklas, hamna högt på en ledarlista eller samla poäng är nämligen främst achievers.

Enligt Richard Bartle, skaparen av de olika spelartyperna, är endast 10% av alla människor en achiever.

Achievers är personer som känner tävlingsinstinkt. De gillar att hamna högt upp på listor, få prestige och uppmärksamhet, vinna och blir ofta mest motiverade av tävlingsmomentet i sig. Många som är chefer är själva achievers, och utgår därav ofta att alla andra också blir motiverade av samma saker! Detta kan skapa en del problem i arbetsmiljön.

Tänk dig att du arbetar på ett telefonbolag och att en del av lönen baseras på provision av försäljning. På avdelningen har chefen kommit på en lysande idé om att skriva upp antal sälj bredvid de anställdas namn – och tävla om förstapriset!

Såfort någon har gjort ett sälj plingas det i en klocka, och personen som sålt något får en stående ovation.

Hade du känt dig motiverad och taggad?

Eller panikslagen och pressad?

De som representerar de allra flesta av oss (hela 80%) kallas socializers. De dras till folk och sociala situationer och blir motiverade av det trevliga i att göra något tillsammans.

De hade med största sannolikhet inte blivit motiverade av att behöva tävla mot andra på här sättet. Det är mycket möjligt att de till och med farit illa och känt press och skam av att behöva jobba inom en sådan tävlingsinriktad dynamik.

Så vilka är de andra?

En annan spelartyp som inte hade svarat väl på utmaningen kallas för explorers. De blir motiverade av att hitta nya områden, samla på saker och att låsa upp pussel och gömda föremål och bryr sig ofta mindre om personlig prestige, hamna högt upp på listor och utmana sig själva i relation till andra.

De som står för minst människor - men vi känner alla minst en! - är en så kallade killers. De har liknande drag med achievers men baserar mer sitt fokus på andra människor och att agera på dessa, (i antingen en positiv eller negativ bemärkning). De får ofta motivation av att utöva kontroll och se effekten detta ger i andras resultat.

Som ni säkert märker är det endast två av fyra speltyper som får sina behov helt fyllda av konkurrensfyllda aktiviteter.

Så vad för praktiska moment ska man göra för att skapa gamification för socializers på arbetsplatsen? För explorers? 

Genast behöver vi kika på mer avancerade alternativ. Det blir svårt att "ta på" och dra direkta parareller till uppgifter som direkt kan översättas till ett moment i ett spel.

Gamification är ett kraftfullt verktyg om du använder det rätt. Företag måste sluta tro att vi alla gillar att spela utmanande spel!

– Tora Stridh – Föreläsare & expert inom teambuilding i VR & Gamification

Hur applicerar vi gamification till våra teambuilding event?

Med hjälp av våra föreläsare som är specialiserade på gamification kan vi lösa alternativ till din arbetsplats för att tillfredställa alla speltyper. Vi går igenom speltyperna och exempel på konkreta lösningar, men också hur belöningssystemet fungerar, och vad "black hat", och "white hat" är och vad de spelar för roll inom gamification.

I våra teambuilding events inkluderar vi alla speltyper oavsett om du är en explorer, achiever, killer eller socializer.

Du kan läsa mer om våra teambuilding event här.

the island of unification

teambuilding i vr

Boka en unik teambuilding idag och undersök med hjälp av oss hur väl kommunikationen fungerar inom ert team - och ifall er sammanhållning är stark nog för att samarbeta och överleva i en immersiv VR-värld!

Utsatta för väder och vind och med bara ett fåtal verktyg till ert förfogande kommer ni att utveckla er problemlösning, utmana gruppdynamiken inom teamet och bli experter inom kommunikation.

 

Teambuilding i Virtual reality

Kommer ni att överleva?

Du och dina vänner är skadade och lider av både hunger och törst. Det börjar att bli sent och skydd för natten och mat är avgörande för er överlevnad.

 

En simulation gjord av VR WORLD, skapad för att utmana din grupps förmågor till sin spets.

BOKA HÄR
  • 4 timmar

Inkluderat i paketet

En 45 minuter lång virtuell upplevelse. Där du, tillsammans med ditt team orienterar er genom olika pussel för att lyckas ta er ifrån en övergiven ö.

Teambuilding-övningar som är utvecklade för att kartlägga och identifiera allas sociala roll och identitet i gruppen.

VR headset med kontroller, hörlurar, combopacks, batterier, kablar och portabla bord.

En mätbar utvärdering av gruppdynamiken inom er grupp.

En skräddarsydd föreläsning från en av våra erfarna coacher som är baserad på resultatet av både VR-upplevelsen och de klassiska teambuilding-övningarna.

Fika!

BOKA HÄR
  • 2-5 timmar

Vilka är vi?

Våra utbildade coacher, Tora och Gunnar är också en del av Förbättringsverket, vilket är ett nätverk av föreläsare vars mål är att du själv ska bli den bästa arbetsplatsen du kan bli. Du kan läsa mer om våra utbildare här!

Vill du utveckla ditt team?

Våra kurser

Gruppdynamiken i ett team

I denna kurs kommer ni att lära er varför ni behöver ett hälsosamt samarbete för att kunna vara produktiva på arbetsplatsen. Vi kommer att gå igenom behov av ownership, inkludering, och varför viljan av att vara delaktig i något större skapar mening. Vi kommer att ta en titt på hur samarbete i team har utvecklats under åren och hur olika delar av ett team kan se ut, och hur det kan utvecklas eller förändras i olika situationer.

En stressig miljö

Vi kommer att titta närmare på tre stora faktorer som kan skapa stress på en arbetsplats. Vi kommer i denna föreläsning att undersöka behovet av kontroll, pressen och krav som vi upplever från våran omgivning och vi kommer även gå igenom vikten av stöttning i sådana scenarion. Vi kommer att tillsammans diskutera och pinpointa den där gränsen som vi alla måste ta hänsyn till för att kunna ha en hälsosam relation till våran arbetsplats.

Den mänskliga konflikten

Att komma överens med människor som inte är dina självvalda vänner kan vara en utmaning. Några av frågeställningarna vi använder oss av är; Varför är vi rädda för konflikter? Hur kan vi hantera dessa bättre? I denna föreläsning kommer vi att gå igenom olika delar i en konflikt, hur vårt känslosystem funkar och hur vi kan kommunicera bättre med våra kollegor.

BOKA HÄR
  • 2 timmar

BOKA HÄR
  • 2 timmar

BOKA HÄR
  • 2 timmar
Var delaktig

Ta del av diskussionen och läs våra inlägg på hur man skapar ett framgångsrikt team.

sv_SE